Τσαμαδού & Πραξιτέλους 121, Πειραιάς         2104190301         info@exosomatiki-gonimopoiisi.gr

Η φαρμακευτική αντιμετώπιση μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική σε περιπτώσεις που η υπογονιμότητα οφείλεται σε διαταραχές του εμμηνορρυσιακού κύκλου και της ωοθυλακιορρηξίας, σε ενδομητρίωση, ινομυώματα, αλλοίωση της ποσότητας και ποιότητας της τραχηλικής βλέννης, σε παθολογικό σπέρμα.

Ορμονικά σκευάσματα χορηγούνται σε γυναίκες με διαταραχές κύκλου και ωοθυλακιορρηξίας, με σκοπό τη διέγερση και ανάπτυξη των ωοθυλακίων και την πρόκληση ωορρηξίας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. H παρακολούθηση της ωρίμανσης των ωοθυλακίων γίνεται με υπερηχογραφικό έλεγχο και, όταν τα ωοθυλάκια φτάσουν σε ικανοποιητικό μέγεθος, χορηγείται στις γυναίκες ανθρώπινη γοναδοτροπίνη (b-h CG), η οποία συμβάλλει στην τελική ωρίμανση και το σπάσιμο των ωοθυλακίων.

Ορμονικά σκευάσματα χρησιμοποιούνται σε γυναίκες με ενδομητρίωση ανάλογα με το στάδιο της νόσου και με σκοπό την καταστολή της λειτουργίας των ωοθηκών, τη διακοπή της περιόδου για 6 μήνες και την απορρόφηση των εστιών της ενδομητρίωσης.

Ορμονικά σκευάσματα χρησιμοποιούνται για περιορισμένα χρονικά διαστήματα σε γυναίκες με ινομυώματα και συντελούν στη μείωση του μεγέθους των ινομυωμάτων

Ορμονικά σκευάσματα ή αντιβίωση μπορεί να βελτιώσουν την ποσότητα και ποιότητα της τραχηλικής βλέννης καθώς και την παραγωγή και ποιότητα του σπέρματος.